Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μήνυμα Βορίδη σε Τουρκία: Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας
[Παρασκήνιο]: Μήνυμα Βορίδη σε Τουρκία: Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας

[Παρασκήνιο]: Μήνυμα Βορίδη σε Τουρκία: Θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μετά από ερώτηση για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Δε θα μπορούσε καμία κυβέρνηση να το σταματήσει αυτό»

. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι τον Πρόεδρο της Τουρκίας «δεν τον ενδιαφέρει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά το να παίζει ρόλο στις περιοχές επιρροής του». Σχετικά με την αντίδραση της Ευρώπης, παρατήρησε ότι «είναι σημαντικό να υπάρξουν κυρώσεις», εκτίμησε ωστόσο ότι οι Βρυξέλλες και κυρίως το Βερολίνο δε θα διαρρήξουν τη σχέση τους με την Τουρκία για την Αγία Σοφία, «είναι άλλο όμως να παραβιαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους μέλους».

«Αν δε συμμετέχεις σε διάλογο, είναι σαν να ακούγεται μόνο η μία πλευρά», απάντησε σε ερώτηση για το αν η Αθήνα πρέπει ή όχι να συνομιλεί με την Άγκυρα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατευτεί αποτελεσματικά η εθνική μας κυριαρχία», ξεκαθάρισε ο Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ότι, «αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να λάβει σοβαρά και η άλλη πλευρά. Για να ξέρει με ποιον έχει να κάνει».

Σημείωσε πως δεν υπάρχει διπλωματική αδράνεια, αλλά «πυρετώδης διπλωματική δράση, που έχει ως επιστέγασμά της, τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία, μία στρατηγική που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο».

Εκτίμησε επιπλέον ότι, «το τελευταίο Συμβούλιο ΥΠΕΞ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη», ενώ κληθείς να απαντήσει τι θα γίνει αν η Τουρκία φτάσει στα άκρα και η διπλωματική οδός αποτύχει, είπε ότι «αν και όλα αυτά αποτύχουν, κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία». Διευκρίνισε ότι, όντως, είχε προτείνει την αλλαγή χρήσης του σπιτιού του Κεμάλ ως μία από τις κυρώσεις που θα μπορούσαν να εξεταστούν για την Άγκυρα.

Τέλος, σχετικά με τα τουρκικά αλιευτικά που εμφανίστηκαν στη Μύκονο, είπε ότι «υποχρεωτικά παρακολουθούμε την αλιευτική πολιτική για να ξέρουμε ότι υπάρχουν ψάρια για να ψαρέψουν όλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!