Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ισότητα των δύο φίλων: Παραμένει διαρκές ζητούμενο που συνέχεια δοκιμάζεται
[Παρασκήνιο]: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ισότητα των δύο φίλων: Παραμένει διαρκές ζητούμενο που συνέχεια δοκιμάζεται

[Παρασκήνιο]: Μήνυμα Μητσοτάκη για την ισότητα των δύο φίλων: Παραμένει διαρκές ζητούμενο που συνέχεια δοκιμάζεται

«Η πρόσφατη πανδημία ήλθε να οξύνει το πρόβλημα, προσθέτοντας σε αυτό τη δική της διάσταση. Γιατί ενώ ο COVID απειλεί αδιακρίτως τους πάντες, οι συνέπειές του αποδεικνύονται βαρύτερες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Κάτι που πιστοποιούν και όλες οι έρευνες, που έδειξαν δυστυχώς κατακόρυφη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας τις ημέρες των περιοριστικών μέτρων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση «Προωθώντας την ισότητα των φύλων: ο ρόλος και το πλαίσιο λειτουργίας των θεσμικών μηχανισμών για την ισότητα εν μέσω COVID-19».

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας ανέφερε μία φράση της Ελληνίδας φεμινίστριας Καλλιρόης Παρρέν το Μάρτιο του 1887.

«Νομίζομεν ότι η πολιτεία δεν θα βλαβή εκ της αναμίξεως ημών εις τα πράγματα αυτής. Ούτε και θα ζημιωθώσιν εκ τούτου οι άνδρες», έγραφε σε άρθρο της πριν από 133 χρόνια στην περίφημη τότε Εφημερίδα των Κυριών αποδεικνύοντας, όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ότι αυτό που αποκαλούμε «ισότητα των φύλων» αποτελεί μέγεθος δυναμικό που διατρέχει τον χρόνο και αλλάζει όψεις ανεξάρτητα από την θεσμική του κατοχύρωση.

«Γιατί πράγματι, 13 δεκαετίες από τότε, οι Ελληνίδες έχουν εισέλθει δυναμικά στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Η ίδια η χώρα, άλλωστε, είναι υπερήφανη έχοντας την πρώτη γυναίκα στο ύπατο αξίωμά της.

Η αληθινή ισότητα, όμως, παραμένει διαρκές ζητούμενο που δοκιμάζεται στην καθημερινότητα, καθώς οι διακρίσεις καραδοκούν παντού: Στο σπίτι, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, στην κοινωνία. Καθώς μάλιστα η τελευταία εξελίσσεται, εξελίσσονται μαζί της και οι τρόποι με τους οποίους, κάθε φορά, εκδηλώνονται οι αδικίες», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!