Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μέσα σε μια δίνη στα θέματα της βαριάς εγκληματικότητας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
[Παρασκήνιο]: Μέσα σε μια δίνη στα θέματα της βαριάς εγκληματικότητας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

[Παρασκήνιο]: Μέσα σε μια δίνη στα θέματα της βαριάς εγκληματικότητας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μόλις προχθές ανακοινώθηκε ότι αρχές Σεπτεμβρίου οδηγούνται στο Εφετείο Πλημμελημάτων καμμιά δεκαριά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, δικηγόροι και ποινικοί με βαρύτατο κατηγορητήριο ότι είχαν στήσει ουσιαστικά ένα «συνδικάτο εγκλήματος».

Μια σειρά όμως λεπτομέρειες ξενίζουν. Η έρευνα της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ για το συγκεκριμένο «συνδικάτο εγκλήματος» ολοκληρώθηκε το 2017 με εντυπωσιακό αποδεικτικό υλικό για τους εμπλεκόμενους. Τα είχε σχεδόν όλα. Βιντεοσκοπήσεις με λαδώματα χέρι με χέρι. Κοριούς και συνομιλίες, φωτογραφίες ανώτερων αξιωματικών με ανθρώπους του ποινικού δικαίου και πολλά άλλα. Ο «παράδεισος» του εγκλήματος και η διαπλοκή στελεχών της ΕΛΑΣ με κορυφαίους ποινικούς σε πλήρη ανάπτυξη. Και τι έγινε μετά; Γιατί όλη αυτή η «ανθολογία» άργησε πάνω από 4 χρόνια να έρθει στο δικαστήριο; Αγνωστο. Μια ακόμη λεπτομέρεια. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, 3-4 από τους επικεφαλής του κυκλώματος έχουν εκτελεσθεί, χωρίς να έχουν βρεθεί οι ένοχοι. Και ποιος ξέρει πόσοι ακόμη σημαντικοί κρίκοι της αλυσίδας έχουν απωλεσθεί οριστικά.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό, με τις συνήθειες διαδικασίες των δικαστηρίων η δίκη να μην αρχίσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, να πάρει μια ή δυο αναβολές (μια πρακτική συνήθης) και βλέπουμε. Ιδού λοιπόν πως μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας, κατά της greek mafia, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φιάσκο. Οπως κι άλλες στο παρελθόν…

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Μέσα σ ́αυτές τις συνθήκες, είναι σε θέση το οργανωμένο κράτος να τα βάλει αποτελεσματικά με αυτό που λέγεται οργανωμένο έγκλημα; Και η απάντηση είναι σχετικά απλή: Αν δεν αλλάξουν ριζικά θεμελιώδεις καταστάσειs, αυτό είναι από δύσκολο έως απίθανο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!