Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Μάκης Βορίδης στο «Π»: Για εμένα πολιτική σημαίνει: Εφαρμοσμένη ιδεολογία
[Παρασκήνιο]: Μάκης Βορίδης στο «Π»: Για εμένα πολιτική σημαίνει: Εφαρμοσμένη ιδεολογία

[Παρασκήνιο]: Μάκης Βορίδης στο «Π»: Για εμένα πολιτική σημαίνει: Εφαρμοσμένη ιδεολογία

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί μία παρωχημένη επιχειρηματολογία και επιχειρεί να “τρομάξει” τον κόσμο δείχνοντας τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τον Γεωργιάδη ως “μπαμπούλες”, με αναφορές στη χούντα», δηλώνει στο «Π» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συναντήσαμε τον Μάκη Βορίδη και, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, μας μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται στον δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, μας αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή αλλά και τις μελλοντικές πολιτικές επιδιώξεις του.

Υπουργέ, μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες που λάβατε μόλις αναλάβατε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών ήταν η θεσμοθέτηση ενός ανώτατου ορίου στις ετήσιες προσλήψεις συμβασιούχων στο Δημόσιο. Σε τι αποσκοπεί και ποιοι ωφελούνται από τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση;

Είναι αλήθεια πως για πρώτη φορά προχωράμε στον εξορθολογισμό των προσλήψεων αντιστοιχίζοντάς τες με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου, ώστε να δικαιολογούνται στο ακέραιο οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η σύναψή τους να μην υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες. Μέχρι σήμερα, οι προσλήψεις αυτές αποφασίζονταν με βάση τα αιτήματα του εκάστοτε φορέα και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Εσωτερικών. Έρχεται λοιπόν τώρα η κυβέρνησή μας και κάνει κάτι που δεν έκανε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ: Εντάσσει τις ανάγκες του Δημοσίου στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και μάλιστα θέτει και ένα όριο στον εαυτό της, βάζοντας επιπλέον ρήτρα ο αριθμός αυτός να μειωθεί κατά 10% τον επόμενο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!