Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από τις 06:00 – Τι ισχύει για καταστήματα, SMS και πρόστιμα
[Παρασκήνιο]: Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από τις 06:00 – Τι ισχύει για καταστήματα, SMS και πρόστιμα

[Παρασκήνιο]: Lockdown: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από τις 06:00 – Τι ισχύει για καταστήματα, SMS και πρόστιμα

Η αυριανή ημέρα θα ξημερώσει με γενικό lockdown και η χώρα θα επιστρέψει σε μέρες Μαρτίου – Απριλίου, με ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την καραντίνα της περασμένης άνοιξης.

Έτσι, λοιπόν, από αύριο θα πρέπει οι πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033 για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους, τα καταστήματα -πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και διανομή φαγητού- θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν διά ζώσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να βάζουν λουκέτο και τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πλέον η καθημερινότητα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα αλλάξει και παρακάτω υπάρχουν αναλυτικά όλες οι αλλαγές που θα έρθουν από το ξημέρωμα του Σαββάτου (7/11).

Μετακινήσεις με SMS ή φόρμα μετακίνησης
Όπως και την άνοιξη, από το Σάββατο 7/11 και για 3 εβδομάδες ισχύουν περιορισμοί στην κυκλοφορία των πολιτών, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται για μετάβαση από και προς την εργασία ή συνοδεύοντας το παιδί στο σχολείο, αλλά και για λόγους έκτακτης ανάγκης.

Η μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας εφόσον είναι απαραίτητο, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση από τον εργοδότη, η οποία εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη. Για τα νομικά πρόσωπα η βεβαίωση παρέχεται από τον νόμιμο εκπρόσωπό τους, ενώ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες από τους ίδιους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!