Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Λευτέρης Οικονόμου: “Ήταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων”
[Παρασκήνιο]: Λευτέρης Οικονόμου: “Ήταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων”

[Παρασκήνιο]: Λευτέρης Οικονόμου: “Ήταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων”

«Η Αστυνομία, από χθες το πρωί, όταν υπήρξαν οι ταραχές στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Σταυρούπολης, κινήθηκε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σύνεση με δεδομένο ότι είχε να κάνει με σχολείο εν λειτουργία και μαθητές, εντός των ορίων του σχολείου» τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Όπως είπε ο κ Οικονόμου αφού η αστυνομία αποκατέστησε την τάξη στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, στη συνέχεια με προσαγωγές, συλλήψεις και έρευνες διασφάλισε την εύρυθμη λειτουργία εντός των σχολικών χώρων.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ήταν φανερό ότι ακροδεξιοί πυρήνες είχαν δραστηριοποιηθεί εντός των σχολείων, “εργαλειοποιώντας” μαθητές που πρωταγωνίστησαν σε εξτρεμισμούς, ναζιστικούς χαιρετισμούς, ταραχές. Ολόκληρη την χθεσινή ημέρα, αλλά και τις βραδινές ώρες, συνεχίστηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης οι προσαγωγές, οι συλλήψεις ακόμη και έρευνες σε σπίτια. Σήμερα, η σχολική λειτουργία στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης είναι χωρίς προβλήματα, αλλά με αστυνομική παρουσία. Θέλω να σημειώσω ότι από τις συλλήψεις, αλλά και τις προσαγωγές, φάνηκε ότι οι πρωταγωνιστές των ταραχών στους σχολικούς χώρους, ήταν μαθητές αυτών ή των διπλανών σχολείων».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «χρειάζεται προσοχή και πρόληψη ώστε το “αυγό του φιδιού” να μην επωάζεται στις ευαίσθητες τάξεις των μαθητών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!