Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας
[Παρασκήνιο]: Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

[Παρασκήνιο]: Κορωνοϊός: Μέτρα στήριξης 3,3 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην αρχή των δηλώσεών του ανέφερε ότι «η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη ανθεκτικότητα . Αυτό οφείλεται στο ότι πήραμε έγκαιρα, συνεκτικά, στοχευμένα και δυναμικά μέτρα, μέτρα πολιτικής, για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, της απασχόλησης, της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της κοινωνικής συνοχής. Εφαρμόσαμε δημοσιονομικά και μη δημοσιονομικά μέτρα, ύψους περίπου 24 δισ. ευρώ, στα οποία τώρα θα προστεθούν τα 3,3 δισ. Ευρώ, που ανακοινώνουμε σήμερα».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε τα εξής:

Πρώτον, όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας για τον Νοέμβριο θα πάρουν ενίσχυση για τον Νοέμβριο -στις αρχές Δεκεμβρίου- 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ που ήταν το επίδομα μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μέτρο πέραν του δώρου Χριστουγέννων, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δεύτερον, επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας τα οποία έληγαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τρίτον, θα δοθούν 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι γύρω στους 130.000.

Ακόμα ο υπουργός ανακοίνωσε τα κάτωθι:

  • Τα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη κατά της πανδημίας, κατά μ.ο. ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ. Στην Ελλάδα έχουν ήδη ξεπεράσει το 6%.
  • Τα νέα μέτρα θα έχουν μεγάλη επίπτωση στα δημόσια οικονομικά
  • Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων ανά την επικράτεια που πλήττονται δύνανται να τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας και δικαιούνται αναλογικά κάλυψη μισθού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!