Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα»
[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα»

[Παρασκήνιο]: Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα»

«Η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα και χτίζεται βήμα-βήμα, υπηρεσία με την υπηρεσία» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο συζήτησης το European Policy Center με θέμα τα θετικά της πανδημία, η ελληνική ψηφιακή διακυβέρνηση και τα σχέδια για ψηφιακή ανάκαμψη.

Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εστίασε αρχικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στη δημιουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, το gov.gr, την κορωνίδα μιας στρατηγικής για την εξυπηρέτηση του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. «Όλες οι υπηρεσίες στο gov.gr έχουν κάτι κοινό: δουλεύουν. Ως κράτος, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και να τους κάνουμε τη ζωή καλύτερη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Μέχρι σήμερα συγκεντρώνει 1.121 υπηρεσίες μέσα από τις οποίες εξυπηρετούνται οι πολίτες εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Επανέλαβε μάλιστα ότι η πλατφόρμα στήθηκε με το σκεπτικό ότι το κράτος είναι ένα. Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που «αγκάλιασε» όλες τις εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητά του ευκολότερη. Μιλώντας για τις ψηφιοποιήσεις είπε ότι «ενσωματώνουμε το χαρτί σε μορφή δεδομένων και αυτό το χρειαζόμαστε στο Κτηματολόγιο, στις συντάξεις και σε άλλες ακόμη λειτουργίες του κράτους» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε στρατηγική σε πάρα πολλά επίπεδα ταυτόχρονα και έχουμε τα μέσα να το πετύχουμε, έχουμε τις εταιρείες, τα Πανεπιστήμια, το ανθρώπινο δυναμικό, όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι εδώ».

Για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι αποτελεί έναν κρίκο στην συνολική αλυσίδα του συστήματος για εμβολιασμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!