Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Kοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για τις απαγορεύσεις των πορειών για το Πολυτεχνείο
[Παρασκήνιο]: Kοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για τις απαγορεύσεις των πορειών για το Πολυτεχνείο

[Παρασκήνιο]: Kοινό κείμενο από ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 για τις απαγορεύσεις των πορειών για το Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με πληροφορίες κοινό κείμενο υπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τις απαγορεύσεις που έχουν τεθεί ενόψει της επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Να σημειώσουμε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίας που είχαν, σήμερα, οι αρχηγοί των τριών κομμάτων της Αριστεράς.

Το κείμενο ήδη διακινείται και θα υπογραφεί από το σύνολο των κοινοβουλευτικών ομάδων και των τριών κομμάτων αλλά και από συνδικαλιστικούς φορείς και προσωπικότητες.

Διαβάστε το κείμενο:

«Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ηςΝοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερεις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.

Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!