Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Θα επικαιροποιούμε διαρκώς τα μέτρα στα σχολεία
[Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Θα επικαιροποιούμε διαρκώς τα μέτρα στα σχολεία

[Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Θα επικαιροποιούμε διαρκώς τα μέτρα στα σχολεία

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, μετά από πέντε εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, για λόγους πρόληψης από τον κορωνοϊό, είναι κλειστό το 0,2% των σχολείων της χώρας και το 0,3% των σχολικών τμημάτων. Όπως έχει αναλυθεί στην ενημέρωση των κυρίων Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη, στα σχολεία δεν έχει – μέχρι σήμερα – παρουσιαστεί η τάση ο ιός να μεταφέρεται από τον έναν μαθητή στον άλλο. Τα κρούσματα, δηλαδή, προέρχονται πρωτίστως από έξω από το σχολείο και μεταφέρονται μέσα στο σχολείο., σημείωσε η υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό δεν μας εφησυχάζει επ’ ουδενί» και πως «τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν ειδικά τον χειμώνα που έρχεται. Εδώ είμαστε να επικαιροποιούμε διαρκώς τα μέτρα. Να τα προσαρμόζουμε» ανέφερε.

Η κ. Κεραμέως υπενθύμισε τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει ήδη το ΥΠΑΙΘ, όπως την πρόσληψη και διορισμό φέτος άνω των 49.200 εκπαιδευτικών, αριθμό-ρεκόρ τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων, προκειμένου να καλυφθούν οι φετινές αυξημένες ανάγκες και εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Απλά για μία τάξη μεγέθους, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία, οι προσλήψεις αναπληρωτών πχ το 2016 ήταν 22.000, το 2017 26.000 και το 2018 34.000. Φέτος είναι σχεδόν 50.000. Αυτά σε απάντηση σχολίων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πως δήθεν προσλαμβάνουμε 20.000 λιγότερους αναπληρωτές» επισήμανε η υπουργός.

Η ίδια τόνισε πως, σε όσα τμήματα έκλεισαν, λειτούργησε άμεσα η τηλεκπαίδευση: π.χ. στην Πέλλα, σε μεμονωμένα σχολεία ή τμήματα, με πάνω από 2.000 τηλεδιασκέψεις, με περισσότερους από 78.000 εγγεγραμμένους χρήστες και πάνω από 79.000 μαθήματα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!