Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο
[Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

[Παρασκήνιο]: Κεραμέως: Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τις αλλαγές που επίκεινται στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα είναι μέσα στο επόμενο νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «ένα νέο αναβαθμισμένο σχολείο σε πάρα πολλούς τομείς».

Αναφέροντας κάποιες ενδεικτικές αλλαγές, η κ. Κεραμέως, μιλώντας στον Realfm 97,8, ξεκίνησε από τα νηπιαγωγεία, λέγοντας πως θα είναι πλέον από τεσσάρων χρονών σε όλη τη χώρα, από πέντε που ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

«Ξεκίνησε σταδιακά η υλοποίηση αυτού του μέτρου και να υπενθυμίσω ότι οι χώρες που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς. Άρα τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας. Άρα νηπιαγωγείο από τα τέσσερα σε όλη τη χώρα», εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια είπε πως θα ξεκινήσουν δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας. «Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για «αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο», το οποίο «θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων», όπως είπε και εξήγησε: «Τι εννοώ με τις δεξιότητες; Κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!