Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Καρφιά» Αυγενάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ – Τον κατηγορεί για διγλωσσία
[Παρασκήνιο]: «Καρφιά» Αυγενάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ – Τον κατηγορεί για διγλωσσία

[Παρασκήνιο]: «Καρφιά» Αυγενάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ – Τον κατηγορεί για διγλωσσία

Για «διγλωσσία» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους παράγοντες που αντιδρούν στις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη σημερινή ομιλία του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων των Βουλής. Προχώρησε μάλιστα στην ανάγνωση αποσπασμάτων από τοποθετήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση του νόμου Βασιλειάδη, τον Μάρτιο του 2019, αναφορικά με τους περιορισμούς στις θητείες των μελών των Δ.Σ. ομοσπονδιών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, «η Ελένη Αυλωνίτου, εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προέρχεται και από το χώρο του αθλητισμού, υποστήριζε τότε ότι “το νομοσχέδιο θεσπίζει επίσης θητείες για το συμβούλιο των ομοσπονδιών. Θέλει, με άλλα λόγια, να τελειώσει σχέσεις, που τυχόν δημιουργούνται, λόγω μακρόχρονης φιλίας σε τέτοιες θέσεις ευθύνης”.

Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνιζε πως “καθιερώνεται επιτέλους, περιορισμός στις θητείες των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών και μπαίνουν κανόνες στις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων και των αρχαιρεσιών των αθλητικών οργανώσεων, για την εκλογή οργάνων και αντιπροσώπων. Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε φαινόμενα, όπως αυτά της συμμετοχής σωματείων σφραγίδα, που δεν ασκούν πραγματική αγωνιστική δράση και αφετέρου, να αποτυπώνεται αναλλοίωτη η βούληση της συνέλευσης στο εκλογικό αποτέλεσμα”.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι “όταν κολλάμε και στις θητείες, που τόσα χρόνια, οι άνθρωποι του αθλητισμού μιλάμε για καρεκλοκένταυρους ή για ανθρώπους, που ξέρουμε πώς γίνονται οι εκλογικές διαδικασίες και δεν τόλμησε κανένας αυτά τα χρόνια να κάνει κάτι γι΄ αυτό το πράγμα, βάζουμε μία δικλείδα”.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε επιπλέον στην τότε τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος κατά την ακρόαση φορέων είχε πει ότι “με τις θητείες και το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!