Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Καρέ καρέ το δείπνο Μητσοτάκη – Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Όλα όσα συζήτησαν
[Παρασκήνιο]: Καρέ καρέ το δείπνο Μητσοτάκη – Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Όλα όσα συζήτησαν

[Παρασκήνιο]: Καρέ καρέ το δείπνο Μητσοτάκη – Ράμα με θέα την Ακρόπολη – Όλα όσα συζήτησαν

Ο κ. Ράμα βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του ΟΑΣΕ. Στο δείπνο εργασίας που παραθέτει ο Ελληνας πρωθυπουργός στον Αλβανό ομόλογό του, παραβρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά την διάρκεια του δείπνου αναμένεται ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσει με τον Αλβανό ομόλογό του και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις ενέργειες της Αθήνας να οριοθετήσει την ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο αυτό, η συζήτηση είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία. Η Αθήνα δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον της για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ και τα Τίρανα από την πλευρά τους επιθυμούν διακαώς την ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Όπως είναι γνωστό, το 2009 επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, υπήρξε συμφωνία οριοθέτησης με την Αλβανία, την οποία ακύρωσε λίγο αργότερα το Συνταγματικό Δικαστήριο της γειτονικής χώρας. Μεταξύ αυτών που είχαν στραφεί δικαστικά κατά όσων είχαν υπογράψει από την αλβανική πλευρά τη συμφωνία με την Ελλάδα ήταν και ο σημερινός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!