Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Καράογλου: Τα Βαλκάνια περιοχή ειρήνης και συνεργασίας εντός της ΕΕ
[Παρασκήνιο]: Καράογλου: Τα Βαλκάνια περιοχή ειρήνης και συνεργασίας εντός της ΕΕ

[Παρασκήνιο]: Καράογλου: Τα Βαλκάνια περιοχή ειρήνης και συνεργασίας εντός της ΕΕ

Τα Βαλκάνια «μπορούν να γίνουν περιοχή ειρήνης και συνεργασίας, προτάσσοντας το όφελος των λαών τους», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, κλείνοντας τις εργασίες και συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του 2ου Balkan Forum, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου υπογράμμισε ότι η ευρύτερη περιοχή έχει τις δυνατότητες να γίνει η «ατμομηχανή» της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, αφού, όπως είπε, «εδώ υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και ευημερίας», καθώς και ένα «υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, με βάση την ισόρροπη οικονομική μεγέθυνση και τη σταθερότητα».

Ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε εποικοδομητικές και επιτυχημένες τις εργασίες του 2ου Balkan Forum, ευχαριστώντας το προσωπικό του ΥΠΕΣ του τομέα Μακεδονίας και Θράκης και της ΔΕΘ και τους ομιλητές, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διαδικτυακή και φυσική συμμετοχή τους «σε αυτό το συνέδριο υψηλού επιπέδου», σε συνθήκες της πανδημίας του Covid-19, με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάτι το οποίο στέλνει, όπως είπε, θετικά μηνύματα για το μέλλον, για «αλληλεγγύη», για «έμπνευση» και για «συνεργασία» .

«Συνοψίζοντας το διήμερο των εργασιών, έχω να επισημάνω ότι το σαφές πολιτικό μήνυμα που εκπέμπουμε σήμερα είναι πως το μέλλον της περιοχής μας συνολικά βρίσκεται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υπογράμμισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των Βαλκανίων, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις από τις υποψήφιες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!