Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Καραμανλής: Προνόμια για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ – Ποιά είναι
[Παρασκήνιο]: Καραμανλής: Προνόμια για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ – Ποιά είναι

[Παρασκήνιο]: Καραμανλής: Προνόμια για τους εμβολιασμένους στα ΜΜΜ – Ποιά είναι

Ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε τα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών για τους εμβολιασμένους στα μέσα μεταφοράς.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως είναι απίθανο να αποκλειστούν από τα μέσα μεταφοράς οι ανεμβολίαστοι, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο απίθανο είναι και να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε» ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι εξετάζονται τα κίνητρα στους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ τα οποία θα έχουν μορφή εκπτώσεων.

«Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο.

«Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα» τόνισε.

Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και rapid test στους εργαζομένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!