Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Καλαφάτης: Μόνος τρόπος να αποφύγουμε ένα νέο κύμα, ο εμβολιασμός
[Παρασκήνιο]: Καλαφάτης: Μόνος τρόπος να αποφύγουμε ένα νέο κύμα, ο εμβολιασμός

[Παρασκήνιο]: Καλαφάτης: Μόνος τρόπος να αποφύγουμε ένα νέο κύμα, ο εμβολιασμός

Την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών που παραμένουν διστακτικοί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Δέλτα «είναι σοβαρός, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Political» και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναφέρεται στη στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας και στην αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Ελλάδας.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει: «Βουλευτές όλων των κομμάτων, επικεφαλής των ΟΤΑ, μητροπολίτες και ιερείς, γιατροί και δάσκαλοι, ας ενώσουμε τη φωνή μας για το συλλογικό καλό. Να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που παραμένουν διστακτικοί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού. Είναι ο μόνος τρόπος να θωρακίσουν την υγεία τους και να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα και μια νέα περιπέτεια».

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ακόμη, ότι ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Δέλτα «είναι σοβαρός, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί καθώς όλοι οι συμπολίτες μας 18 ετών και άνω μπορούν πια να κλείνουν το δικό τους ραντεβού με το εμβόλιο που θέλουν και να εμβολιαστούν άμεσα. Εάν συνεχιστούν τα σημερινά υψηλά ποσοστά ημερήσιου εμβολιασμού και χτίσουμε επαρκές τείχος ανοσίας, θα έχουμε ευχάριστο καλοκαίρι και ασφαλή χειμώνα. Διαφορετικά, θα υπάρξει πρόβλημα. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση χτίζει τη στρατηγική σε τρεις πυλώνες: Πρώτον, τις εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ομάδων του πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!