Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Υποταγή εξωτερικής πολιτικής σε μικροκομματικές σκοπιμότητες «βλέπει» ο Χαρίτσης
[Παρασκήνιο]: Υποταγή εξωτερικής πολιτικής σε μικροκομματικές σκοπιμότητες «βλέπει» ο Χαρίτσης

[Παρασκήνιο]: Υποταγή εξωτερικής πολιτικής σε μικροκομματικές σκοπιμότητες «βλέπει» ο Χαρίτσης

«Η κυβέρνηση υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στις εκάστοτε μικροκομματικές της σκοπιμότητες» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, πριν από τρεις μήνες «η κυβέρνηση παρουσίαζε την παρουσία προσφύγων στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή» ενώ τώρα, που «υπάρχει εισβολή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένταση για λίγα μέτρα».

Τόνισε ότι «η ρητορεία κυβερνητικών στελεχών περί fake news εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση», για να σχολιάσει: «Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το ΥΠΕΞ προέβη σε επίσημο διάβημα προς την Τουρκία για όσα συνέβησαν στον Έβρο. Για fake news έγινε το διάβημα;». Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε ότι «η έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στοιχίζει στη χώρα», υπογραμμίζοντας ότι «οφείλει να ασκήσει υπεύθυνη εξωτερική πολιτική βάσει στρατηγικής, όχι με γνώμονα το πολιτικό κόστος, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την συμφωνία των Πρεσπών». Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «έλλειψη ενημέρωσης για τα γεγονότα στον Έβρο» και, παράλληλα, στηλίτευσε τη στάση της «πλειονότητας των ΜΜΕ»: «υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν στην πλειοψηφία των ΜΜΕ κυριαρχεί μία εικόνα αποσιώπησης αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος».

Όσον αφορά στην οικονομία, επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε στη δίνη μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές Απριλίου παρουσίασε «συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάσχεση της επερχόμενης ύφεσης, το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»», το οποίο «δεν αντιμετωπίστηκε με τη δέουσα σοβαρότητα από την κυβέρνηση». Τόνισε ότι «είναι σημαντικό ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση της κρίσης, ότι η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και οι μειώσεις μισθών δεν είναι μονόδρομος». Πρόσθεσε ότι η προοπτική των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά στη στήριξη των θέσεων εργασίας, μη επιστρεπτέες ενισχύσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στήριξη του εισοδήματος των πολιτών για να μην μπούμε σε ένα νέο σπιράλ ύφεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!