Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Υπερψηφίστηκε στην πρώτη ανάγνωσή του το νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική
[Παρασκήνιο]: Υπερψηφίστηκε στην πρώτη ανάγνωσή του το νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική

[Παρασκήνιο]: Υπερψηφίστηκε στην πρώτη ανάγνωσή του το νομοσχέδιο για την νησιωτική πολιτική

Υπέρ του σχεδίου νόμου επί της αρχής, τάχθηκε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 «επιφυλάχθηκαν» να τοποθετηθούν στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου. Την Δευτέρα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στην επιτροπή, ενώ έχει προγραμματισθεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη.

Κατά την επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της πλειοψηφίας Στέφανος Γκίκας ανέφερε πως «το νομοσχέδιο με τα συγκεκριμένα άρθρα αλλά και στο σύνολό του, είναι ένα πλήρες νομικό κείμενο, το οποίο καλύπτει απολύτως τους λόγους και τους σκοπούς για τους οποίους εξεπονήθη και βεβαίως αλλάζει τα πάντα στο νησιωτικό χώρο».

Σχετικά με το χρηματοδοτικό εργαλείο «Νέραχος», ζήτησε να εξεταστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών η δυνατότητα πρόσληψης κάποιων τεχνικών συμβούλων για την κάλυψη της επιχειρησιακής επάρκειας κάποιων νησιωτικών περιοχών. Επίσης σχετικά με τα επαγγελματικά πλοία και την παράταση που δίνεται στις περιόδους ναύλωσής τους, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της επαγγελματικής ιδιότητας, ζήτησε σε αυτές τις διατάξεις να προστεθούν και τα καταδυτικά σκάφη, τα οποία είναι μικρότερα των 25 κόρων.

Ο εισηγητής της μειοψηφίας Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρατηρήσεις και αρνητικές τοποθετήσεις για το σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!