Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τι είπε στους νέους της ΟΝΝΕΔ για το ασφαλιστικό ο Κωστής Χατζηδάκης
[Παρασκήνιο]: Τι είπε στους νέους της ΟΝΝΕΔ για το ασφαλιστικό ο Κωστής Χατζηδάκης

[Παρασκήνιο]: Τι είπε στους νέους της ΟΝΝΕΔ για το ασφαλιστικό ο Κωστής Χατζηδάκης

Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε στον ανοιχτό χώρο του Ελληνικού Κόσμου η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η ΟΝΝΕΔ και η Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά».

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τις τομές που εισάγει στην ελληνική πραγματικότητα και το πώς θα ωφελήσει τους νέους εργαζόμενους και επαγγελματίες τονίζοντας ότι «η βασική αλλαγή σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα επικουρικών συντάξεων είναι ότι δημιουργούνται ατομικοί “κουμπαράδες” για τους νέους ασφαλισμένους. Αντί δηλαδή οι εισφορές επικουρικής ασφάλισης των νέων να μπαίνουν σε έναν “κορβανά” και να πληρώνουν τις επικουρικές συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων όπως συμβαίνει σήμερα, θα αποταμιεύονται και θα επενδύονται. Οι εισφορές κάθε νέου θα τοποθετούνται σε έναν ατομικό λογαριασμό και θα μπορεί να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η επένδυσή του, αφού διαλέξει και το επενδυτικό του προφίλ».

Τόνισε επίσης τη διπλή δικλείδα ασφαλείας που παρέχει το νέο σύστημα: Για τους νέους ασφαλισμένους υπάρχει ρητή εγγύηση στο νομοσχέδιο ότι, ακόμα και στη σχεδόν απίθανη περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στις επικουρικές συντάξεις, ο ασφαλισμένος θα πάρει τουλάχιστον σύνταξη ανάλογη με τις εισφορές που κατέβαλε, συν τον πληθωρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!