Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τι είπε ο Κώστας Καραγκούνης για εγκληματικότητα-φυλακές σε νέους νομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους
[Παρασκήνιο]: Τι είπε ο Κώστας Καραγκούνης για εγκληματικότητα-φυλακές σε νέους νομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

[Παρασκήνιο]: Τι είπε ο Κώστας Καραγκούνης για εγκληματικότητα-φυλακές σε νέους νομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, συμμετείχε την Πέμπτη 28/05 ως κεντρικός εισηγητής, στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.) και η Ευρωπαική Ένωση Νέων Νομικών (ELSA Greece) με θέμα : “Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, της CPT”. Ο κ. Καραγκούνης ως πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης και νυν Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το σωφρονιστικό σύστημα. μαζί με τους άλλους δύο βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης, τον κ. Μαρίνο Σκανδάμη, Δρ. Νομικής- τέως γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και τον κ. Διονύσιο Καλαματιανό, δικηγόρο και αναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη παρουσίασαν συνοπτικά το περιεχόμενο της έκθεσης CPT ενώ ανέδειξαν την τρέχουσα κατάσταση του εθνικού σωφρονιστικού συστήματος καθώς και ειδικά ζητήματα που σύμφωνα με την έκθεση χρήζουν αντιμετώπισης.

Ο κύριος Καραγκούνης επισήμανε πως τα τελευταία δύο χρόνια, με την συγκροτημένη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί αισθητά, αυτό άλλωστε καταδεικνύει και η επίσημη στατιστική όμως αυτά τα οποία προφανώς πρέπει να αντιμετωπιστούν ακόμα πιό εξειδικευμένα είναι τα ειδεχθή εγκλήματα και περιστατικά βίας που και το τελευταίο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα απασχολούν ιδιαίτερα την πολιτεία. Ο κος Καραγκούνης τόνισε ότι έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά μένει να γίνουν έτι περισσότερα.

Βασική στόχευση θα πρέπει να είναι ο διαχωρισμός των εγκλημάτων σε ήπια και βαριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!