Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Υπ. Παιδείας: Η αιχμηρή ανακοίνωση με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ
[Παρασκήνιο]: Υπ. Παιδείας: Η αιχμηρή ανακοίνωση με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

[Παρασκήνιο]: Υπ. Παιδείας: Η αιχμηρή ανακοίνωση με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα σήμερα, ο τομέαρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για τρεις βαρυσήμαντες παρεμβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που αφορούν ενέργειες του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι δύο αποφάσεις αφορούν τη διαγωγή στα απολυτήρια και την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά και μία γνωμοδότηση την τηλεκπαίδευση. «Οι αποφάσεις συνιστούν μείζον πολιτικό θέμα και κρίσιμο ζήτημα δημοκρατίας, που πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή και την ηγεσία της κυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

«Αν ήταν στο χέρι του ΣΥΡΙΖΑ, θα άφηνε τα παιδιά μας για έξι μήνες στο σκοτάδι, αποκλεισμένα από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζεται χαρακτηριστικά από το Υπουργείο Παιδείας. «Δεν θα του κάνουμε όμως το χατίρι. Γιατί η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκει λύση σε κάθε πρόβλημα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει πρόβλημα σε κάθε λύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Είναι προφανές ότι στο ΣΥΡΙΖΑ – στον οποίο είχαν επενδύσει πολιτικά στην ακύρωση του συστήματος τηλεκπαίδευσης που υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και από το μηδέν στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο που θέσπισε και παρείχε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – δεν μπορούν να αποδεχτούν ότι η Αρχή έκρινε καθόλα νόμιμη τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση που νομοθετήθηκε (άρθρο 63 του ν. 4686/2020, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με την από 10/8/2020 ΠΝΠ) και επέτρεψε την εφαρμογή της σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!