Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η ειδική αποστολή Φραγκογιάννη στη Λιβύη
[Παρασκήνιο]: Η ειδική αποστολή Φραγκογιάννη στη Λιβύη

[Παρασκήνιο]: Η ειδική αποστολή Φραγκογιάννη στη Λιβύη

Λίγο μετά τις 8:30 αναχώρησε από την Αθήνα για την πρωτεύουσα της Λιβύης ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ως επικεφαλής πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο του Enterprise Greece Γιάννη Σμυρλή και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, με στόχο την επιστροφή των ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής και την ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Μετά την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη και στη σκιά της προεκλογικής της περιόδου με τις προγραμματισμένες εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, η Ελλάδα επιδιώκει να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης στη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής και να κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις που έχει δρομολογηθεί μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, οι οποίες συνδυάστηκαν με το άνοιγμα εκ νέου της πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου στη Βεγγάζη.

«Πραγματοποιούμε το ταξίδι αυτό γιατί δεν είναι μόνο οι εξαγωγές και οι επενδύσεις στο κέντρο του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της χώρας μας. Είναι και η διευκόλυνση διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές. Είναι και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει στην εθνική πολιτική και διπλωματία η οικονομική αυτή διείσδυση, στην οποία συμμετέχουν οι επιχειρήσεις της πατρίδας μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!