Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Ηχηρό» μήνυμα Μητσοτάκη σε Λάιεν: Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα εμβόλια
[Παρασκήνιο]: «Ηχηρό» μήνυμα Μητσοτάκη σε Λάιεν: Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα εμβόλια

[Παρασκήνιο]: «Ηχηρό» μήνυμα Μητσοτάκη σε Λάιεν: Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τα εμβόλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κοινή επιστολή με τον καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz, τον Πρωθυπουργό της Τσεχίας Andrej Babiš και τον Πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen καλούν την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, να επιταχύνει τις διαδικασίες όσον αφορά τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ώστε η Ευρωπή να μην μείνει πίσω στις εξελίξεις και πάλι.

«Αγαπητή Ούρσουλα,

Με χαρά διαπιστώνουμε πως πλέον ασκείται, σε συλλογικό επίπεδο, μεγάλη πίεση προς τους παραγωγούς εμβολίων. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την προσωπική σας δέσμευση και για το γεγονός ότι στείλατε ισχυρό μήνυμα προς την Astra-Zeneca για την απαράδεκτη στάση της. Φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πια τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όπως σωστά επισημάνατε στην επιστολή σας, από κοινού με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Antonio Costa, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά προκλήσεων που σχετίζονται με τη διανομή των εμβολίων. Βάσει της εμπειρίας μας ως τώρα, θεωρούμε πως είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε εγκαίρως διάλογο με τους παραγωγούς των επερχόμενων εμβολίων με στόχο να προλάβουμε πιθανά προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν. Για παράδειγμα, το επερχόμενο εμβόλιο της Johnson & Johnson μπορεί να ανατρέψει (με θετικό τρόπο) τα δεδομένα χάρη στην εύκολη αποθήκευση και μεταφορά του, αλλά και στην ανάγκη για μία μόνο δόση.

Ωστόσο, ενημερωθήκαμε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να αποσταλεί στις ΗΠΑ για τη διαδικασία “fill and finish”, το στάδιο της προετοιμασίας των φιαλιδίων για την τελική διανομή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!