Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη και Κουρτς κατά της παράνομης μετανάστευσης
[Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη και Κουρτς κατά της παράνομης μετανάστευσης

[Παρασκήνιο]: Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη και Κουρτς κατά της παράνομης μετανάστευσης

«Κουρτς και Μητσοτάκης: Κοινό μήνυμα κατά της παράνομης μετανάστευσης», τιτλοφορεί η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF) σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της, στο οποίο αναφέρεται ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους για καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης” και το οποίο μεταδίδουν και άλλα αυστριακά ΜΜΕ.

“Η Ελλάδα ως χώρα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και η Αυστρία ως χώρα προορισμού, θα συνεχίσουν το έργο τους για να επιτύχουν μια κοινή και αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτά τα θέματα”, ανέφερε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης σε κοινή ανακοίνωση τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

“Στόχος είναι να σταλεί ένα σαφές σήμα μίας περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε όλους τους δυνητικά παράνομους μετανάστες, να καταστραφεί το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών και να σταματήσει ο πνιγμός προσφύγων στη Μεσόγειο και να αποτραπεί ο πνιγμός προσφύγων στη Μεσόγειο, δήλωσε ο κ. Κούρτς”, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αναφέρεται επίσης ότι “ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποίησε εκ νέου να μην γίνει αποδεκτός ένας εκβιασμός από την Τουρκία, η οποία, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, απειλεί επανειλημμένα να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη”.

“Αφορμή για την ανακοίνωση των δύο αρχηγών κυβερνήσεων ήταν το γεγονός ότι πριν από πέντε χρόνια η Ευρώπη κατευθυνόταν στο αποκορύφωμα μιας προσφυγικής κρίσης”, προστίθεται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!