Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξομολογείται στο «Π»: Έχω αδυναμία στη μουσική και τους σπάνιους δίσκους
[Παρασκήνιο]: Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξομολογείται στο «Π»: Έχω αδυναμία στη μουσική και τους σπάνιους δίσκους

[Παρασκήνιο]: Ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξομολογείται στο «Π»: Έχω αδυναμία στη μουσική και τους σπάνιους δίσκους

Αμέσως μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Λιβύη, συναντήσαμε τον βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος, ως εμπειρότατος διπλωμάτης αλλά και ως πρόεδρος της ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής των δύο χωρών, μας ανέλυσε τις εξελίξεις. Παράλληλα, μας μίλησε και τα χόμπι του, για τη μουσική και για τη μεγάλη του αγάπη… τους δίδυμους γιους του.

Ως εμπειρότατος διπλωμάτης, πώς κρίνετε τις τουρκικές προκλήσεις και τις εξελίξεις στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας;

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν θα σταματήσουν. Είναι τμήμα μιας συνειδητής αναθεωρητικής στρατηγικής επιλογής. Η όποια ύφεση σε δηλώσεις και πράξεις είναι τακτικός ελιγμός, για να κερδηθεί χρόνος και να μειωθεί για λίγο η πίεση που αισθάνεται η Τουρκία στον μοναχικό δρόμο των προκλήσεων και των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου, που έχει επιλέξει. Οι διερευνητικές δεν είναι διαπραγμάτευση. Ο διάλογος και η συζήτηση δεν είναι συνώνυμα ενδοτισμού και υποχώρησης. Είναι ένας δίαυλος επαφών ο οποίος λειτουργεί και ως μηχανισμός απορρόφησης εντάσεων και κραδασμών.

Άρα, οι διερευνητικές ορθώς γίνονται και ορθώς συνεχίζονται. Είναι το «διπλωματικό πετάλι» που χρειάζεται για να μην πέσει το «ποδήλατο» των ελληνοτούρκικων σχέσεων. Άλλωστε η Ελλάδα έχει ασφαλώς και ξεκάθαρα οριοθετήσει το περιεχόμενό τους. Απορρίπτει τον μαξιμαλισμό της Άγκυρας. Όσον αφορά τα αποτελέσματα, ας κρατάμε μικρό καλάθι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!