Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γιατρομανωλάκης: Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έκανε έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό
[Παρασκήνιο]: Γιατρομανωλάκης: Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έκανε έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό

[Παρασκήνιο]: Γιατρομανωλάκης: Είναι η πρώτη κυβέρνηση που έκανε έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο υπουργό

«Τιμή και βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται» ανέφερε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην πρώτη του ανάρτηση στο facebook μετά την τοποθέτηση του στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ακόμα ο κ. Γιατρομανωλάκης μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα του θέση και για τα μέτρα στήριξης όλων των κλάδων του Πολιτισμού, αλλά και για τον συμβολισμό που έχει λάβει η υφυπουργοποίησή του, ως του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου πολιτικού σε ελληνική κυβέρνηση.

«Όπως έγινε και με τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού τον Αύγουστο του 2019, την οποία σύστησε ο πρωθυπουργός, έτσι και τώρα, με τη δημιουργία του συγκεκριμένου Υφυπουργείου, δίνεται μια ιδιαίτερη έμφαση στον Σύγχρονο Πολιτισμό», είπε ο υφυπουργός. Ακόμα ανέφερε πως «Αυτό αφορά μια σειρά από πράγματα: Πρώτον, η ίδια η παραγωγή του σύγχρονου πολιτισμού, η ίδια η δημιουργική διαδικασία και όλοι οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτήν, δηλαδή όλος ο κλάδος. Είναι οι φορείς του υπουργείου που ασχολούνται με θέματα σύγχρονου πολιτισμού, και από εκεί και πέρα είναι κάποια πιο εξειδικευμένα, αλλά εξίσου σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η καλλιτεχνική εκπαίδευση, όπως είναι η πνευματική ιδιοκτησία κ.ο.κ».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ο κλάδος του πολιτισμού, και στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι από εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο. «Αυτό που εμείς κάνουμε στο υπουργείο πολιτισμού από την πρώτη στιγμή, είναι ότι προσπαθούμε αφενός να διευρύνουμε την περίμετρο του διχτυού προστασίας και ασφαλείας για τον κόσμο αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!