Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γιάννης Μπαλάφας στο «Π»: Δεν είμαστε πολιτικό νεκροταφείο
[Παρασκήνιο]: Γιάννης Μπαλάφας στο «Π»: Δεν είμαστε πολιτικό νεκροταφείο

[Παρασκήνιο]: Γιάννης Μπαλάφας στο «Π»: Δεν είμαστε πολιτικό νεκροταφείο

Διεκδικούμε την ψήφο του λαού απέναντι στην «κυβερνητική πρακτική της ΝΔ, που πόρρω απέχει από όσα υποσχόταν προεκλογικά», τονίζει ο Γιάννης Μπαλάφας και δηλώνει βέβαιος ότι «η εμπειρία της “πρώτη φορά Aριστεράς” θα βοηθήσει να αποφευχθούν λάθη σε επιλογές πολιτικών και προσώπων» και η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «να πάρει πιο στοχευμένες αποφάσεις».

Ο πρώην υπουργός στέκεται ιδιαίτερα στο μέτωπο της οικονομίας μετά την πανδημία και κρίνει ότι μια «βιώσιμη επανεκκίνηση βασίζεται σε τρεις πυλώνες με συγκεκριμένες, κοστολογημένες προτάσεις: α) ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους, β) ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γ) κατάργηση του νέου Πτωχευτικού Νόμου και μόνιμο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας».

Λέτε ότι η κυβέρνηση έχει φθορά. Εσείς, όμως, δεν εισπράττετε την όποια λαϊκή δυσαρέσκεια… Τι φταίει;

Πρώτον, την εισπράττουμε, έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις, όχι όμως στα μεγέθη που θα μας ικανοποιούσαν. Υπάρχει μια προϊούσα βελτίωση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μεγάλη φθορά της κυβέρνησης. Υπάρχει μια απλή εξήγηση: Ο χρόνος από τις εκλογές του 2019 είναι σύντομος. Όσοι επέλεξαν τη ΝΔ στις εκλογές δίνουν ένα χρονικό περιθώριο για να διαπιστώσουν αν η ψήφος τους «έπιασε τόπο». Το πρώτο βήμα είναι η διαπίστωση ότι η κυβερνητική πρακτική της ΝΔ πόρρω απέχει από όσα η ίδια υποσχόταν προεκλογικά. Μεγάλες ομάδες πληθυσμού αποστασιοποιούνται σταδιακά από τη ΝΔ. Η φθορά είναι ιδιαίτερα εμφανής στη νεολαία, στους εργαζομένους στον πολιτισμό, την Υγεία και την Παιδεία, αλλά πλέον και στους μικρομεσαίους που μαζικά την ψήφισαν το 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!