Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν θα παραδοθεί το 2023 το μετρό της Θεσσαλονίκης – Κακή οικονομική επιλογή η μεταφορά αρχαιοτήτων
[Παρασκήνιο]: Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν θα παραδοθεί το 2023 το μετρό της Θεσσαλονίκης – Κακή οικονομική επιλογή η μεταφορά αρχαιοτήτων

[Παρασκήνιο]: Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν θα παραδοθεί το 2023 το μετρό της Θεσσαλονίκης – Κακή οικονομική επιλογή η μεταφορά αρχαιοτήτων

Την ανάγκη «να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά», εν μέσω της πανδημίας που πλήττει και την οικονομία, επεσήμανε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έπειτα από την επίσκεψη του στο εργοτάξιο του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου και στην πλατεία της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς, όπου συζήτησε με μέλη κίνησης πολιτών που αντιτίθενται στην απόσταση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Τάχθηκε κατά της απόσπασης των αρχαιοτήτων, πρόσθεσε ότι το έργο του μετρό έχει ήδη καθυστερήσει και προέβλεψε ότι δεν θα παραδοθεί το 2023.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι, μέσω πανδημίας και «οικονομικής πανδημίας» είναι εύκολο να αμελήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «ετοιμάζεται να συγκαλύψει ένα έγκλημα εναντίον αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Υποστήριξε, ότι, όταν «για λόγους που ελέγχονται ως απολύτως αναποτελεσματικοί και από οικονομικής πλευράς» επιλέγεται η πρακτική της απόσπασης και επανατοποθέτησης, που «εξ ορισμού, εγκυμονεί κινδύνους για τα αρχαία τα οποία αποσπώνται», χάνεται επίσης και «η αρχική πολεοδομική δομή», όπου και αν αυτά επανατοποθετηθούν, ακόμη και σε μικρή απόσταση από την αρχική θέση και πρόσθεσε:

«Βλέπετε, ότι τα έργα του μετρό έχουν καθυστερήσει ένα χρόνο. Αν ήταν μια συζήτηση πριν από δύο τρία χρόνια θα είχε πιο μεγάλη λογική. Τώρα όμως είναι και οικονομικά αναποτελεσματικό, δεν υπάρχει καμία περίπτωση το μετρό να παραδοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης το 2023.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!