Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Η γερμανική FAZ υμνεί τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη! «Αποφέρει καρπούς!»
[Παρασκήνιο]: Η γερμανική FAZ υμνεί τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη! «Αποφέρει καρπούς!»

[Παρασκήνιο]: Η γερμανική FAZ υμνεί τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Μητσοτάκη! «Αποφέρει καρπούς!»

«Η αισιοδοξία της Ελλάδας» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρει ότι η αλλαγή κυβέρνησης, πριν από έναν χρόνο, αποφέρει καρπούς, μεταξύ άλλων, και στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ολόκληρο το άρθρο

«Στις αρχές της χρονιάς η Ελλάδα ήταν στον καλύτερο δυνατό δρόμο για να καταστεί από περίπτωση χώρας σε κρίση σε χώρα-πρότυπο. Από τον περασμένο Ιούλιο, οι Έλληνες έχουν κυβέρνηση με σταθερή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Αυτή καταπιάστηκε από μόνη της με πολλές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί, αφότου οι προκάτοχοί της επί δέκα χρόνια είχαν κάνει τα πάντα, προκειμένου να δαιμονοποιήσουν ως σύμβολο εξαναγκασμού και άκαρδου καπιταλισμού τις μεταρρυθμίσεις που ζητήθηκαν από τους πιστωτές για τη βοήθεια κατά την ευρω-κρίση. Όμως, το 2019 η πλειοψηφία των Ελλήνων βαρέθηκε την λαϊκιστική φρασεολογία και ψήφισε τον νηφάλιο, φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρωτύτερα είχε κατακτήσει την ηγεσία του κόμματος των συντηρητικών από τη θέση του “αουτσάιντερ”. Ο Μητσοτάκης νίκησε στην εσωκομματική εκλογή το φθαρμένο κατεστημένο του κόμματος, το οποίο έως το 2009 οδηγούσε τους Έλληνες σε πορεία με κατεύθυνση την άβυσσο.

Η καλή προετοιμασία, το αέρινο ξεκίνημα του νέου υπουργικού συμβουλίου μετά την εκλογική νίκη, γρήγορες συμβολικές αλλαγές, μία πρώτη μείωση του πολύ μεγάλου φόρου ακινήτων για τη μεσαία τάξη στις χαρακτηριζόμενες ως “καλύτερες περιοχές” είχαν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη άνοδο του ελληνικού οικονομικού κλίματος, την ώρα που στην Ιταλία ή τη Γερμανία, για παράδειγμα, η διάθεση το φθινόπωρο του 2019 είχε ήδη υποχωρήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!