Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Γεννηματά: Δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια το Oruc Reis
[Παρασκήνιο]: Γεννηματά: Δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια το Oruc Reis

[Παρασκήνιο]: Γεννηματά: Δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια το Oruc Reis

Να παρέμβει και να διορθώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως τις δηλώσεις υπουργών για «κόκκινες γραμμές» στα 6 ναυτικά μίλια ζήτησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Σε δήλωσή της, με αφορμή τις δηλώσεις του Γ. Γεραπετρίτη, πως η επέκταση στα 12 μίλια είναι δικαίωμα κυριαρχίας της χώρας μας επεσημαίνει ότι «Η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και τονίζει ότι «Το ”Oruc Reis” δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».

Αναλυτικά η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Δηλώσεις υπουργών που προσδιορίζουν κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια -ενώ είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια, όποτε το θελήσουμε- είναι απαράδεκτες. Πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους.

Ο κος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό.

Η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το ”Oruc Reis” δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!