Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Φραγκογιάννης: Να αξιοποιήσουμε τη νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Λατινικής Αμερικής
[Παρασκήνιο]: Φραγκογιάννης: Να αξιοποιήσουμε τη νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Λατινικής Αμερικής

[Παρασκήνιο]: Φραγκογιάννης: Να αξιοποιήσουμε τη νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Λατινικής Αμερικής

Το μήνυμα «να αξιοποιήσουμε αυτή τη νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις» έστειλε στην εκδήλωση για την «Ημέρα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής», εκπροσωπώντας τον υπουργό, Νίκο Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Στον χαιρετισμό, ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για τη σημασία της εκδήλωσης αυτής, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, τονίζοντας πως συνιστά ένα αρχικό βήμα στην προσπάθεια της Ελλάδας να επαναπροσεγγίσει τις φίλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, υπό ένα ανανεωμένο πρίσμα.

Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ικανοποιητική την πολιτική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Ειδικότερα, σημείωσε πως έχουν συχνά κοινές θέσεις σε διεθνή ζητήματα και πως με τις περισσότερες χώρες της περιοχής υφίστανται μηχανισμοί πολιτικών διαβουλεύσεων, ανακοινώνοντας ότι το επόμενο διάστημα η Ελλάδα προσβλέπει στην ενεργοποίησή τους. Έμφαση έδωσε στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της κατασκευής υποδομών και της ψηφιακής οικονομίας, καθώς και στη συνεργασία ερευνητικών κέντρων πανεπιστημίων.

Εστιάζοντας στους κοινούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρθηκε αρχικά στην πολιτιστική παράδοση. «Δεν είναι τυχαίο ότι όταν ο Χόρχε Λουίς Μπόρχε αναγορεύθηκε στο Ρέθυμνο διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, είπε “μπορείτε να με θεωρείτε έναν Έλληνα εξόριστο στη Νότιο Αμερική που επιστρέφει στην πατρίδα του”». Επίσης, είπε πως κατέκτησαν την ανεξαρτησία τους περίπου την ίδια περίοδο με τη χώρα μας, πριν από 200 χρόνια. Ακολούθως, επισήμανε τους ιδιαίτερους δεσμούς των Ελλήνων με τους λαούς των χωρών της Λατινικής Αμερικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!