Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Φώφη Γεννηματά: «Εθνική αναγκαιότητα η αναβάθμιση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας»
[Παρασκήνιο]: Φώφη Γεννηματά: «Εθνική αναγκαιότητα η αναβάθμιση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας»

[Παρασκήνιο]: Φώφη Γεννηματά: «Εθνική αναγκαιότητα η αναβάθμιση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να αναπτύξει την παραγωγική βάση της εγχώριας Αμυντικής βιομηχανίας, που εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια και είναι σε χαμηλό επίπεδο», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στη τηλεσυζήτηση του Κινήματος Αλλαγής για την αμυντική βιομηχανία. Πρόσθεσε πως «προχωρά σε εξοπλισμούς, χωρίς καν «βιομηχανικές επιστροφές» που θα έδιναν τη δυνατότητα στήριξης και εξυγίανσης της αμυντικής βιομηχανίας.

Καμία τέτοια πρόβλεψη δεν υπήρξε στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Rafale».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι « το Κίνημα Αλλαγής λέει «ναι» στην απόκτηση τους γιατί δίνουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην πολεμική μας αεροπορία», Ωστόσο παρατήρησε ότι «δεν είναι παραδεκτό μια σύμβαση 2,5 δισ. ευρώ να μην αποφέρει ένα σημαντικό εθνικό-βιομηχανικό όφελος.

Να μην προσφέρει έργο η ΕΑΒ σε θέματα συντήρησης και υποδομών.

Να μην δίνει δυνατότητα στην χώρα μας να αποκτήσει υψίστης τεχνολογίας συστήματα για την άμυνα.

Η χώρα μας δεν επιτρέπεται να χάνει τέτοιες ευκαιρίες που θα την φέρουν πολλά βήματα μπροστά και στην υψηλής τεχνολογίας παραγωγή στον αμυντικό τομέα».

Προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για τη συμμετοχή της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) στην υλοποίηση των συμβάσεων για τα Rafale. «Έγινε εν μέρει δεκτή και αναμένουμε στην πορεία να δούμε τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τις ελληνικές εταιρείες», σημείωσε .

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει δυναμική και μπορεί με κατάλληλους χειρισμούς να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, να αποτελέσει μοχλό της ανάπτυξης για:

• Να συμβάλλει στην εθνική ισχύ αλλά και στον υψηλό εξαγωγικό προσανατολισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!