Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίνει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα Rafale
[Παρασκήνιο]: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίνει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα Rafale

[Παρασκήνιο]: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίνει η Βουλή το νομοσχέδιο για τα Rafale

Με ευρεία συναίνεση να καταγράφεται για την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φορά συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale, από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων, ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Υπέρ του νομοσχεδίου ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί, τελικά ανακοίνωσε ότι αν και εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τις συμβάσεις θα ταχθεί θετικά επί της αρχής. Το ΚΙΝΑΛ, και αυτό έχει μια σειρά παρατηρήσεων, αλλά θα ψηφίσει «υπέρ της προμήθειας των αεροσκαφών», όπως και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο το ΚΚΕ και το ΜέΡα25, που είχε εκφράσει επιφύλαξη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Μακάριος Λαζαρίδης, υποστηρίζοντας το νομοσχέδιο, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή, η αγορά των γαλλικών μαχητικών Rafale και των όπλων που θα ενσωματώνουν είναι για την Άμυνά μας ό,τι είναι το εμβόλιο για την πανδημία», καθώς μας παρέχουν την ευκαιρία «να αλλάξουμε τους όρους απέναντι στην αντιμετώπιση εκείνου που εκστομίζει καθημερινά προκλήσεις και απειλές. Να αποκτήσουμε ένα στρατηγικά κατάλληλο όπλο “κομμένο και ραμμένο” στις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας. Να ανατρέψουμε θετικά για εμάς τις ποιοτικές ισορροπίες σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Μέση Ανατολή».

Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα ανέκαθεν επεδίωκε και επιδιώκει την ειρήνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!