Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Επίτιμος δημότης Σπάρτης ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης
[Παρασκήνιο]: Επίτιμος δημότης Σπάρτης ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

[Παρασκήνιο]: Επίτιμος δημότης Σπάρτης ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

«Όταν κάποιος επισκέφθηκε την Σπάρτη και είδε την τιμή που απέδιδαν οι νέοι προς τους μεγαλύτερους είπε, ότι μόνο στην Σπάρτη συμφέρει να γερνά κανείς». Γι’ αυτό κι εγώ περνώ τόσο πολύ χρόνο κοντά σας. Με αυτό το αρχαίο λακωνικό απόφθεγμα, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, που τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη της πόλης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο πρώην Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, φανερά συγκινημένος, για την τιμή προς το πρόσωπό του, που αποκτά περισσότερη αξία -όπως είπε- για τον ίδιο γιατί γίνεται από τις Αρχές της πόλης από την οποία κατάγεται, μίλησε και για την πολιτική, στην οποία μπήκε πριν από 60 χρόνια.

Ο έμπειρος λακεδαιμόνιος πολιτικός τόνισε πως πορεύτηκε με συγκεκριμένες αρχές ως πυξίδα, τις οποίες επιδίωξε και πέτυχε να μεταδώσει και στα παιδιά του. Περιέγραψε τι σημαίνει για τον ίδιο η πολιτική, μίλησε για τις αξίες, το ήθος και την προσφορά προς τον τόπο και τους ανθρώπους.

«Πολιτική για τους ασχολούμενους με τα κοινά δεν είναι η ικανοποίηση της ματαιοδοξίας, της φιλοδοξίας, του εγωισμού και ίσως των υλικών αναγκών τους. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αυτά» σημείωσε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στον πρόλογο του πρώτου τόμου του αυτοβιογραφικού του βιβλίου «Όπως τα έζησα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Πολιτική κατά το «δόγμα», που όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησα, σημαίνει πάνω απ’ όλα ηθικό χρέος για τον τόπο και τους ανθρώπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!