Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Εντολή για ελέγχους παντού από τον Πλεύρη
[Παρασκήνιο]: Εντολή για ελέγχους παντού από τον Πλεύρη

[Παρασκήνιο]: Εντολή για ελέγχους παντού από τον Πλεύρη

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις με τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εξήγησε πως «το σύστημα είναι αρκετά ασφαλές και χάρη στην ιχνηλάτηση βρίσκουμε με σχετική ευκολία τα περιστατικά, όταν έχουν καταγγελθεί».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης, τόνισε ότι «όταν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας, θα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις οι οποίες είναι όμως περιορισμένες στην έκταση της ποσότητας».

Μάλιστα, όπως προέταξε, δόθηκε εντολή από την ηγεσία του υπουργείου να εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις «ειδικά, αυτές μετά την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας, εξέφρασε πως «την ψάξαμε και δεν είναι η έκταση η οποία πήγε να δοθεί. Πράγματι έχουμε 31.000 δόσεις πολύ παραπάνω από τον πληθυσμό, είναι 5.000-6.000 παραπάνω κόσμος γιατί είναι διπλές οι δόσεις». Οπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, από την έρευνα που έγινε, προέκυψε λόγω των τριών γειτονικών εμβολιαστικών κέντρων. «Οταν όμως, είδαμε ότι υπάρχει ένα σύστημα να πηγαίνουν στον Παλαμά, έγινε αυτή η έρευνα», σημείωσε εξηγώντας πως «αυτές είναι ασφαλιστικές δικλείδες. Και μέσα από αυτές βλέπουμε ότι εκεί που υπήρχε μεγάλη έκταση, ο τελικός αριθμός είναι μονοψήφιος ή διψήφιος οριακά, ή κάποιες δεκάδες».

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι λόγω της έκτασης του φαινομένου δεν θα έχουμε νέα περιστατικά «γιατί πια γνωρίζουν ότι είμαστε οχυρωμένοι σε αυτά τα φαινόμενα».

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα και αν θα ξεκινήσουν και πάλι οι έλεγχοι, είπε πως «σίγουρα υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός αλλά υπάρχει ένας ολόκληρος σχεδιασμός με σκοπό την απόλυτη τήρηση των μέτρων», με προτεραιότητα της κυβέρνησης να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!