Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Οι εντολές που έδωσε ο Μητσοτάκης στην έκτακτη σύσκεψη! Τι ζήτησε και τι τον ανησυχεί
[Παρασκήνιο]: Οι εντολές που έδωσε ο Μητσοτάκης στην έκτακτη σύσκεψη! Τι ζήτησε και τι τον ανησυχεί

[Παρασκήνιο]: Οι εντολές που έδωσε ο Μητσοτάκης στην έκτακτη σύσκεψη! Τι ζήτησε και τι τον ανησυχεί

Την δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές για να μην πάει, όπως είπε, καμιά μέρα χαμένη προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε στο πλαίσιο αυτής της φάσης της εμβολιαστικής μας εκστρατείας να εμπλακούν περισσότερο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία, η Κοινωνία των Πολιτών και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Είπε ακόμα ότι το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Σε απόλυτα νούμερα 5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σήμερα θα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Έχουμε πετύχει σημαντική πρόοδο, όμως πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας έτσι ώστε το επόμενο δίμηνο του καλοκαιριού να πείσουμε κάθε πολίτη που πιθανόν να έχει δεύτερες σκέψεις, που πιθανόν να έχει φοβίες, να κάνει το εμβόλιο ώστε τελικά, όταν θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, να έχουμε φτάσει στο επιθυμητό 70% με 75% ανοσίας του πληθυσμού».

«Όπως ξέρετε», τόνισε ο πρωθυπουργός, «η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας. Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!