Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Εμβόλιο: Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 16 Αυγούστου – Ποιους αφορά
[Παρασκήνιο]: Εμβόλιο: Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 16 Αυγούστου – Ποιους αφορά

[Παρασκήνιο]: Εμβόλιο: Σε αναστολή εργασίας ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από τις 16 Αυγούστου – Ποιους αφορά

Υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται για εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και υγειονομικούς όπως ανακοίνωσε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνδέεται και με κυρώσεις.

Μάλιστα όπως τόνισε πρωθυπουργός, η υποχρεωτικότητα του εμβολίου θα συνδέεται και με νέα μέτρα καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι «όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά». Επίσης, αιτιολόγησε την παραπάνω κυβερνητική απόφαση αναφέροντας, δε γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου»

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δέσμη υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για μονάδες φροντίδας ηλικιωμένωνων και υγειονομικούς.

Όπως σημείωσε: «Πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δε γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.

Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!