Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Έλληνες του εξωτερικού: Στηρίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
[Παρασκήνιο]: Έλληνες του εξωτερικού: Στηρίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

[Παρασκήνιο]: Έλληνες του εξωτερικού: Στηρίζουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο αίρονται όλοι οι περιορισμοί που υπήρχαν, σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, εκφράζουν οργανώσεις Ελλήνων του εξωτερικού, καλώντας ταυτόχρονα όλα τα κόμματα να το υπερψηφίσουν.

Η ομοσπονδία ελληνικών κοινοτήτων της Γερμανίας, η οποία εκπροσωπεί 124 ελληνικές κοινότητες της Γερμανίας, καθώς και οι Έλληνες φοιτητές στα πανεπιστήμια της Κύπρου με επιστολές τους προς τον πρωθυπουργό επικροτούν την άρση όλων των περιορισμών που υπήρχαν σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «ουσιαστική αναγνώριση του δημοκρατικού δικαιώματος της συμμετοχής των αποδήμων στις βουλευτικές εκλογές από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στο εξωτερικό».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων Γερμανίας, Κωνσταντίνος Δημητρίου αναφέρει «είναι η ώρα όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου έμπρακτα, με την ψήφο τους, χωρίς αστερίσκους και υπαναχωρήσεις να δείξουν ότι όντως το εννοούν, εξοστρακίζοντας επιτέλους αυτούς τους άδικους και υποτιμητικούς περιορισμούς». «Σήμερα, που 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης η επέτειος αυτή τιμάται λαμπρά απανταχού γης με τους απόδημους Έλληνες να πρωτοστατούν, δίδεται επιτέλους η ευκαιρία να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος των αποδήμων με μία ρύθμιση χωρίς περιορισμούς του αναφαίρετου αυτού δικαιώματος. Οι περιορισμοί είναι βαθιά αντιδημοκρατικοί και πέρα ως πέρα ταξικοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!