Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε στην ακτή Αλίμου το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο σπίτι ανακύκλωσης (ΒΙΝΤΕΟ)
[Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε στην ακτή Αλίμου το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο σπίτι ανακύκλωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

[Παρασκήνιο]: Εγκαινιάστηκε στην ακτή Αλίμου το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως ενεργειακά αυτόνομο σπίτι ανακύκλωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανταποδοτική ανακύκλωση πάει παραλία…Ένας νέο πολυχώρος ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε σήμερα στην Α΄ Ακτή Αλίμου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δηλαδή ένα κινητό «σπιτάκι της ανακύκλωσης», που είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελς, ώστε να αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες λειτουργίας του.

Με αφετηρία την παραλία Αλίμου, ο κινητός πολυχώρος ξεκινά από σήμερα «περιοδεία» στις παραλίες της Αττικής και στη συνέχεια σε νησιά της χώρας, διαδικασία που θα διαρκέσει έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

«Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για το περιβάλλον με τα έργα του και τις δράσεις του. Γιατί πιστεύουμε βαθύτατα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και ασφάλεια σε κάθε χώρα και σε όλο τον πλανήτη, χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά την παρέμβασή του, τόνισε ότι στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος όλοι πρέπει να είμαστε μια ομάδα και ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο, το 10% του προγράμματος θα αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ανέφερε επίσης ότι σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει τους Δήμους για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που παρίστατο στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συμβολή των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς πρόκειται για εταιρείες με πρωτοποριακή τεχνολογία. Έκανε λόγο για «εκπληκτική» διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, χάρη της οποίας «η χώρα ανοίγει και πάλι στους τουρίστες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του σημείωσε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ευχαρίστησε το υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη «που συμβάλλει καταλυτικά στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου και του τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης είπε ότι αποτελεί τιμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά από τον Δήμο του και έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους δημότες του: «Κάντε την Ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!