Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δημοσκόπηση OPEN: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία, Πάσχα και εγκληματικότητα
[Παρασκήνιο]: Δημοσκόπηση OPEN: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία, Πάσχα και εγκληματικότητα

[Παρασκήνιο]: Δημοσκόπηση OPEN: Ποια είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για πανδημία, Πάσχα και εγκληματικότητα

Διατηρεί το μεγάλο προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Την ίδια ώρα καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι λένε οι πολίτες για την εγκληματικότητα και τη διαχείριση της πανδημίας.

Η πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή, 13,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%. Άλλο κόμμα, απαντά το 5,1%. Στο 13,7% οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας», απαντά το 29%.

Τι λένε για το lockdown και το άνοιγμα δραστηριοτήτων
Το 51% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 40% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Το 81% απαντά πως σωστά ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες όπως το λιανεμπόριο, ενώ το 12% απαντά πως οι δραστηριότητες αυτές θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.

Το 65% απαντά πως είναι σωστή η απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με τη χρήση των self tests, ενώ το 24% απαντά πως ήταν λανθασμένη απόφαση.

Αντίστοιχα, το 62% ζητεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, ενώ το 29% ζητεί να μην απελευθερωθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!