Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δέσμευση Βαρβιτσιώτη: Δεν σταματάμε το έργο για την ανάταξη της διεθνούς θέσης της χώρας
[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Βαρβιτσιώτη: Δεν σταματάμε το έργο για την ανάταξη της διεθνούς θέσης της χώρας

[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Βαρβιτσιώτη: Δεν σταματάμε το έργο για την ανάταξη της διεθνούς θέσης της χώρας

«Το έργο για την ανάταξη της διεθνούς θέσης της χώρας δεν σταματάει ποτέ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την επέτειο από το έναν χρόνο της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας. Τη δήλωση αυτή την έκανε κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση της συνολικής και ενισχυμένης συμφωνίας εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Αρμενίας και τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Κεντρικής Αμερικής.

«Σήμερα είναι ένας χρόνος από την ημέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να βάλει τέρμα στα αδιέξοδα διλήμματα και στο λαϊκισμό και αποφάσισε να εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι ένα χρόνο μετά, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτός ο βαθμός εμπιστοσύνης παραμένει ισχυρός», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Για μας, δεν είναι γενέθλια στην εξουσία. Είναι ένας χρόνος σκληρής δουλειάς που έκλεισε. Kαι χρόνια επίσης σκληρής δουλειάς που έχουμε μπροστά μας, γιατί το έργο για την κοινωνία δεν σταματάει ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σημερινή κύρωση των παραπάνω συμφωνιών υπογράμμισε ότι «έχει σημασία να διατηρήσουμε και μέσα σε αυτό το Κοινοβούλιο πλέον μία ομοφωνία στα θέματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προκλήσεων. Και χαίρομαι, γιατί σχεδόν ομόφωνα το ελληνικό Κοινοβούλιο αποφασίζει να κυρώσει αυτές τις δύο συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνοντας πραγματικά ότι σεβόμαστε τις διαδικασίες που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πιστεύουμε στην ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον διεθνή χώρο, πιστεύουμε σε μία Ευρώπη που θα έχει ισχυρή φωνή πέρα από τα κράτη- μέλη και που μπορεί να εξάγει σταθερότητα, δημοκρατία και οικονομική ανάπτυξη», κατέληξε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!