Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δέσμευση Μηταράκη: «Μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών σε νησιά και ακριτική Ελλάδα»
[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Μηταράκη: «Μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών σε νησιά και ακριτική Ελλάδα»

[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Μηταράκη: «Μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών σε νησιά και ακριτική Ελλάδα»

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης επανέλαβε σήμερα την δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει μηδενική μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου αλλά και την ακριτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης ανέλυσε το οργανόγραμμα του χαρτοφυλακίου του για τη δημιουργία τριών νέων κλειστών κέντρων εντός του 2021 σε Σάμο, Κω και Λέρο, συνολικού προϋπολογισμού 132.680.000 ευρώ.

Σε ότι έχει να κάνει με τη Σάμο ανέφερε πως η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Ζερβού» σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων, με συνολική δυναμικότητα 3.000 θέσεων. Στην Κω, η δομή θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Μεσοβούνι», σε έκταση περίπου 67 στρεμμάτων και συνολική δυναμικότητα 3.290 θέσεων, ενώ στη Λέρο η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Όρμος Λακκί», σε έκταση περίπου 63 στρεμμάτων, συνολικής δυναμικότητας 1.860 θέσεων.
«Στόχος μας είναι το 2021 οι νέες δομές να είναι σχεδόν άδειες»

«Αναφέρομαι σε χωρητικότητα. Αλλά στόχος μας δεν είναι να έχουμε τόσους αιτούντες άσυλο στα νησιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι το 2021 οι νέες δομές να είναι σχεδόν άδειες, χάρη και στην ενισχυμένη φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών».

Για τους εσωτερικούς χώρους του ΚΥΤ επισήμανε πως θα περιλαμβάνουν χώρο διαμονής Μονογονεϊκών Οικογενειών, χώρο ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (φωτισμός, κλιματισμός, υδροδότηση, πυρόσβεση, αποχέτευση, όμβρια), χώρο για μελλοντική εκμετάλλευση, όπου προσωρινά μπορούν να τοποθετηθούν σκηνές έως την ολοκλήρωση της κατασκευής της Δομής, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καραντίνας για την αντιμετώπιση υγειονομικών αναγκών, χώρο υπηρεσιών Διοίκησης Ασυνόδευτων Ανηλίκων, χώρο κοινόχρηστων δραστηριοτήτων και χώρο αθλοπαιδιών, χώρο Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, χώρο Parking, χώρο Υπηρεσιών Διοίκησης Φιλοξενίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!