Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δέσμευση Κεραμέως για ενίσχυση των καλλιτεχνικών και στο Λύκειο
[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Κεραμέως για ενίσχυση των καλλιτεχνικών και στο Λύκειο

[Παρασκήνιο]: Δέσμευση Κεραμέως για ενίσχυση των καλλιτεχνικών και στο Λύκειο

Σε συνάντηση με την ΟΛΜΕ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει συντελεστεί καμία αλλαγή στα καλλιτεχνικά μαθήματα σε δημοτικό και γυμνάσιο, ενώ δεσμεύτηκε να ενισχυθούν στο Λύκειο, που ήταν έτσι κι αλλιώς μάθημα επιλογής.

Στη χθεσινή συνάντηση τα θέματα αφορούσανσ τη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών τα οποία και συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Νίκης Κεραμέως, της Υφυπουργού κας Σοφίας Ζαχαράκη και της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κας Σίσσυς Γκίκα, με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Κατά την εκτενή συνάντηση, η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ ότι:

παρά τις αντιξοότητες και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών λόγω πανδημίας, έχουν επιταχυνθεί όλες οι διαδικασίες, προκειμένου, μετά την οριστικοποίηση των πινάκων ειδικής αγωγής, να προχωρήσουν και οι προσωρινοί πίνακες της Γενικής Εκπαίδευσης της προκήρυξης 1ΓΕ, οι οποίοι πράγματι, λίγες ώρες μετά, εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ. Η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά πραγματοποιούνται μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, ενώ συγχρόνως προχωρά ταχύτατα η διαδικασία διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση, μετά από 10 χρόνια.

είναι επιθυμία του Υπουργείου να συνεχιστεί ο διάλογος με την ΟΛΜΕ σε επόμενες συναντήσεις και σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και δια βίου μάθησης, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και επανεκκίνησης των σχολείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!