Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» η ελληνική οικονομία διαβεβαιώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας
[Παρασκήνιο]: Δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» η ελληνική οικονομία διαβεβαιώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

[Παρασκήνιο]: Δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» η ελληνική οικονομία διαβεβαιώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο κόκκινο διαβεβαίωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν μειωθεί οριακά παρότι, όπως είπε, δόθηκαν στην πραγματική οικονομία, περίπου 24 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης είπε οτι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υγιειονομικής κρίσης ενώ τα υφιστάμενα μέτρα θα συνεχίσουν τουλάχιστον και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σε ότι έχει να κάνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 τόνισε ότι αύριο θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις από το υπουργείο Οικονομικών για το αν θα δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι αύριο, 15 Ιανουαρίου το οικονομικό επιτελείο θα σταθμίσει τα δεδομένα με βάση και τα αιτήματα της αγοράς και των φοροτεχνικών και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Επεσήμανε ωστόσο ότι αν υπάρξει παράταση θα είναι ολιγοήμερη.

Ήδη οι αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας myBusinessSupport έχουν φτάσει στις 437.293, ξεπερνώντας τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων που είχε εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος παραμένει η εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους να πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. Θα έχει προηγηθεί η υπουργική απόφαση με τον αλγόριθμο βάσει του οποίου θα καθοριστεί το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!