Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία» ξεκαθάρισε ο Χατζηδάκης – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στην Μάνδρα
[Παρασκήνιο]: «Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία» ξεκαθάρισε ο Χατζηδάκης – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στην Μάνδρα

[Παρασκήνιο]: «Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία» ξεκαθάρισε ο Χατζηδάκης – Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις στην Μάνδρα

Στην Μάνδρα Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου για το 2020.

Ο υπουργός ενέργειας έστειλε σαφές μήνυμα πως «δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής». «Από εδώ από την Μάνδρα, από τον τόπο της τραγωδίας, στέλνουμε το μήνυμα ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν ανέχεται την αυθαιρεσία. Προχωρούμε στην κατεδάφιση αρκετών αυθαιρέτων, για όσα έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης», διαμήνυσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «φρένο» στην αυθαιρεσία θα μπει και στο Μάτι αλλά και άλλες περιοχές ολόκληρης της χώρας. «Τάξη θα μπει και στο Μάτι, στον άλλο τόπο της τραγωδίας. Θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και θα γκρεμιστούν και 340 μάντρες και άλλες κατασκευές. Σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμά μας είναι να γκρεμιστούν 1.108 αυθαίρετα τους επόμενους μήνες. Έχω στείλει πριν από ένα μήνα περίπου σχετική επιστολή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Σε αυτά τα ζητήματα δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για αυθαίρετα σε δάση, σε αιγιαλούς, σε παραλίες. Δεν θα συμβιβαστούμε με την αυθαιρεσία σε αυτό το ζήτημα. Είναι θέμα νομιμότητας, είναι θέμα ποιότητας ζωής», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Τρεισήμισι χρόνια μετά τη φονική πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή 24 ανθρώπων, οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων που έχουν χτιστεί πάνω στα μπαζωμένα ρέματα, «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη», εντείνονται πλέον με ταχείς ρυθμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!