Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Χρήστος Σταϊκούρας στο «Π»: Θα στηρίξουμε όσους χρειαστεί, για όσο απαιτηθεί
[Παρασκήνιο]: Χρήστος Σταϊκούρας στο «Π»: Θα στηρίξουμε όσους χρειαστεί, για όσο απαιτηθεί

[Παρασκήνιο]: Χρήστος Σταϊκούρας στο «Π»: Θα στηρίξουμε όσους χρειαστεί, για όσο απαιτηθεί

Την ετοιμότητα της κυβέρνησης και για νέες παρεμβάσεις στήριξης της οικονομίας, εφόσον χρειαστεί, λόγω παράτασης του καθεστώτος του lockdown, υπογραμμίζει, μιλώντας στο «Π», ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Κάνει λόγο για «σταδιακή και προσεκτική επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας», εφόσον περιοριστεί το ιικό φορτίο, ενώ τονίζει ότι πληρωμές στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα γίνουν έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πακέτο άνω των 3 δισ. ευρώ, για να στηρίξει την αγορά τον Νοέμβριο. Θα είναι επαρκείς οι «ανάσες» ή μπορεί να δούμε λουκέτα τις επόμενες εβδομάδες;

Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας και των εθνικών οικονομιών σε πρωτόγνωρο, για τα δεδομένα της περιόδου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βαθμό.

Στη χώρα μας, η κυβέρνηση, εξαρχής, εφαρμόζει ένα δραστικό, συνεκτικό και δυναμικό πακέτο μέτρων, προκειμένου να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού και να αποφύγει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, καταστάσεις όπως αυτές που αναφέρατε. Λαμβάνουμε, επεκτείνουμε και ενισχύουμε μέτρα και εργαλεία που στηρίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών και την απασχόληση, τονώνουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή. Το τελευταίο πακέτο μέτρων, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη μεγάλο πακέτο, ύψους 24 δισ. ευρώ, αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία. Αποδεικνύει, επίσης, ότι ως οικονομικό επιτελείο βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και επιδεικνύουμε γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία, δίνοντας τις απαραίτητες «ανάσες», όποτε και όπου απαιτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!