Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: «Χουβαρντάς» ο Σπίρτζης: Στα 5,8 εκατ. ευρώ το κόστος των… δωρεάν διοδίων!
[Παρασκήνιο]: «Χουβαρντάς» ο Σπίρτζης: Στα 5,8 εκατ. ευρώ το κόστος των… δωρεάν διοδίων!

[Παρασκήνιο]: «Χουβαρντάς» ο Σπίρτζης: Στα 5,8 εκατ. ευρώ το κόστος των… δωρεάν διοδίων!

Κατόπιν, την 1η Ιουλίου, το ίδιο ζητήθηκε για το Σαββατοκύριακο των εθνικών εκλογών (6-8 Ιουλίου), επικυρώνοντας την απόφαση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Οι δύο αποφάσεις διευρύνονταν κατά δύο ημέρες, ειδικά για τους εκλογικούς αντιπροσώπους. Μάλιστα, το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε τότε ανακοίνωση ότι, με υπογραφή Σπίρτζη, η διέλευση των εκλογέων από τα διόδια θα γίνει ελεύθερα.

Επειδή όμως ούτε στην πολιτική ούτε στις συμβάσεις παραχώρησης υπάρχει ο όρος «δωρεάν», μερικούς μήνες αργότερα το υπουργείο (υπό νέα ηγεσία) και μετά τις σχετικές οχλήσεις των παραχωρησιούχων ξεκίνησε τη διαδικασία υπολογισμού του κόστους (η διαδικασία ορίζει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνει εντός εξαμήνου). Το Δημόσιο αρχικά υποστήριξε ότι τα ποσά πρέπει να υπολογιστούν βάσει σύγκρισης με το προηγούμενο έτος (2018).

Η Hellastron (ο κοινός φορέας όλων των εταιρειών με διόδια) υποστήριξε ότι μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των διελεύσεων, καθώς αυτές καταγράφονται, και πρότεινε έκπτωση 10% λόγω αύξησης των μετακινήσεων ακριβώς επειδή δεν εισπράττονταν διόδια. Το υπουργείο αντιπρότεινε 20% και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο 15%.

Τελικώς, προ ημερών το υπουργείο άρχισε την αποπληρωμή των «δωρεάν» διελεύσεων. Οι πρώτες δύο αποφάσεις αφορούν τη «Νέα Οδό» (1,24 εκατ. ευρώ), η οποία διαχειρίζεται την Ιόνια Οδό και το τμήμα της ΠΑΘΕ από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια, και την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (714.000 ευρώ), που διαχειρίζεται το τμήμα της ΠΑΘΕ από Ράχες έως Κλειδί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!