Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Χαρδαλιάς για κορωνοϊο: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και κυλικεία από Δευτέρα – Τι προβλέπεται για τους μαθητές χωρίς μάσκα
[Παρασκήνιο]: Χαρδαλιάς για κορωνοϊο: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και κυλικεία από Δευτέρα – Τι προβλέπεται για τους μαθητές χωρίς μάσκα

[Παρασκήνιο]: Χαρδαλιάς για κορωνοϊο: Πώς θα λειτουργήσουν σχολεία και κυλικεία από Δευτέρα – Τι προβλέπεται για τους μαθητές χωρίς μάσκα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, πήρε τον λόγο μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη και ανακοίνωσε πως τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΚΥΑ με την οποία θα δίνονται οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την Δευτέρα οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.
Η ΚΥΑ ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη χρήση μάσκας αλλά και τον τρόπο λειτουργείας των κυλικείων.

Υπενθύμισε πως η χρήση της μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική από τους μαθητές τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους ενώ τόνισε πώς λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα και ανταλλαγές μαθητών μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως το προσωπικό των κυλικείων πρέπει να εφαρμόζει σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής και πως πρέπει να διατίθενται μόνο συσκευασμένα τρόφιμα και ποτά. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου κατά την αναμονή τους στην ουρά του κυλικείου.

Αναφορικά με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών αυτά θα λειτουργήσουν με τους κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν και στις σχολικές μονάδες.

Ερώτηση για το αν θα υπάρχει τιμωρία στους μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να φορούν μάσκα, δέχτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, δεν θα υπάρχει τιμωρία, αλλά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε εκείνους τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!