Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αριστοτελία Πελώνη: Μικρότερος ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους από τη νέα μετάλλαξη “Δέλτα”
[Παρασκήνιο]: Αριστοτελία Πελώνη: Μικρότερος ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους από τη νέα μετάλλαξη “Δέλτα”

[Παρασκήνιο]: Αριστοτελία Πελώνη: Μικρότερος ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους από τη νέα μετάλλαξη “Δέλτα”

Είμαστε ικανοποιημένοι από το κείμενο των Συμπερασμάτων. Επαναλαμβάνονται και επαναβεβαιώνονται τα Συμπεράσματα προηγούμενων Συμβουλίων και κυρίως του Μαρτίου, ανέφερε σε συνέντευξή της η Κυβερνητική Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3» και τoν δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Όπως είπε η κυρία Πελώνη:

Ήταν τα Συμπεράσματα που βασίστηκαν και πάνω στην Έκθεση Μπορέλ για την Τουρκία, τα οποία συνδέουν την όποια θετική ατζέντα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Εμείς έχουμε πει ότι στηρίζουμε μια τέτοια ατζέντα στις ευρωτουρκικές σχέσεις με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, πάντα υπό την αίρεση της συμπεριφοράς, της εποικοδομητικής διάθεσης που πρέπει να δείξει και της συνέπειας- όπως επαναλαμβάνεται και στα Συμπεράσματα- στην αποκλιμάκωση. Και βέβαια, υπήρξαν και αναφορές έναντι της Κύπρου, που αφορούν τα Βαρώσια και το Κυπριακό. Υπήρξε, επίσης, και μια παράπλευρη αναφορά, που δεν είναι μεν στο κεφάλαιο Τουρκία, αλλά προφανώς την αφορά. Είναι στο κεφάλαιο της μετανάστευσης και αναφέρει ότι δεν πρέπει το μεταναστευτικό-προσφυγικό να εργαλειοποιείται έναντι χωρών. Να μην χρησιμοποιείται, δηλαδή, για πολιτικούς σκοπούς. Είναι σημαντική για πολλούς λόγους και αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Σύνοδος άρχισε με γεύμα των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ τον κ. Γκουτέρες. Εκεί ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας, για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. Ότι αυτή είναι η εντολή που έχει και ο κ. Γκουτέρες και ότι οποιαδήποτε επίκληση για λύση στη βάση δύο κρατών είναι απορριπτέα. Αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε και στο κοινοτικό κεκτημένο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!