Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αποκάλυψη Πέτσα: Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown – Τι είπε για εστίαση και λιανεμπόριο
[Παρασκήνιο]: Αποκάλυψη Πέτσα: Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown – Τι είπε για εστίαση και λιανεμπόριο

[Παρασκήνιο]: Αποκάλυψη Πέτσα: Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown – Τι είπε για εστίαση και λιανεμπόριο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι η άρση του lockdown θα γίνει σε τρεις φάσεις κιαι η πρώτη θα είναι σίγουρα τα σχολεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «είμαστε λίγες ημέρες μακριά από το να εξετάσουμε και να παρουσιάσουμε το σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση του lockdown». Ακόμα τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Δεν θα ανοίξουν μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντα μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, καθώς εκεί συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε πως μέσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπάρχει και συγκεκριμένο ωράριο για τα καταστήματα της εστίασης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αφού ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Ερωτηθείς για τα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως στον σχεδιασμό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών (δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων) μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!